SAC DE GÉMECS

Dimarts de 20:05 a 21:00 hores.

Director: Vicent Xavier Pardo

Vicent Xavier Pardo a l’any 1986 va col-laborar amb una emissora de ràdio lliure a València, amb un programa musical setmanal, dedicat a músics i grups del pop-rock nacional i internacional. Col-labora des de l’any 1997 amb l’Associació Cultural El Mussol, amb la preparació d’Una Nit Folk. A finals dels anys 90 realitza diversos cursos de ràdio i periodisme amb la Regidoria de Joventut de Mislata. En març de 2000 inicia en Canal 25 Ràdio i TV, emissora municipal de Mislata, el programa setmanal Sac de gemecs, dedicat a la música folk i tradicional, la música celta i altres músiques d’arreu del món, amb música, informació, entrevistes i agenda de concerts.

Paralel-lament comença la seua col-laboració amb la Revista trimestral Interfolk, amb reportatges, comentaris i entrevistes a grups i músics valencians i fent cròniques de festivals de música ètnica i fires de música d’arrel tradicional. Col-labora en la preparació del número especial Interfolk “10 años de folk”. Des de juny de 2000 a octubre de 2007, ha col-laborat amb “Melic”, la revista de joventut de Mislata, en l’apartat de Música, amb reportatges de concerts, entrevistes, comentaris de discos i referències d’altres cultures. També ha col-laborat els anys 2001 i 2002 amb els periòdics mensuals municipals ‘Ciutat de Mislata’ i ‘Notícies de Mislata’ (NdM). Ha col-laborat l’any 2005 amb la Revista semestral “Caramella”, de l’Associació Cultural Tramús. En 2007 participa en el seminari “El papel de los medios de comunicación en la difusión de la músicas tradicionales” en el Museo Etnográfico El caserón de San Sebastián de los Reyes (Madrid). Assisteix habitualment a concerts, cicles, festivals i fires de música. Actualment continua la seua col-laboració activa amb la revista Interfolk i l’Associació El Mussol, i realitza el programa de ràdio Sac de gemecs en Mislata Ràdio.

”El sac de gemecs” treballa en la difusió en valencià de la música folk y tradicional, les músiques d’arrel i la música ètnica, amb una varietat que prioritza els músics valencians, i que ocasionalment, sense aprofundir molt, inclou sons de diverses parts del món, músiques del Mediterrani, àrab, andalusí, oriental, klezmer, africana, etc. Presenta les novetats discogràfiques, informació i agenda de concerts, entrevistes amb músics i programadors de festivals, concerts en directe.

Gènere: Músical: folk, ètnica, tradicional valenciana i d’altres llocs de l’Estat espanyol i d’altres països.